Martini

Dry-Martini-opskrift
 • Glas
  1
 • Besøgende
  346

Martini er en rigtig klassisker, og en historisk meget populær drink. Det er en let og lækker cocktail, som kan indgå i alle arrengementer. Typisk når vi tænker på Martini, så tænker vi også altid på James Bond. 

Den første Martini cocktail blev lavet i New York i omkring 1911 eller 1912, årstallet er ikke helt præcist. Det er en gammel cocktail, men den virker er stadigvæk et kæmpe hit, også i blandt de unge. 

Vi foretrækker at bruge oliven som pynt, men mange bruger også citronskræl, syltede perleløg eller blot tilføjer en smule af lage fra olivenglasset – det er helt op til dig og dine smagsløg. 

Her er vores bud på en klassiske Martini opskrift – Nyd den! 

Opskrift

Martini opskrift

Udstyr

  Vejledning

  Her kan du læse fremgangsmåden til hvordan du laver en klassisk Martini!

  Step 1

  Vi anbefaler at du lægger dit glas på køl lidt før servering, da isterningerne ikke skal med i glasset. Og dermed er glasset med til at holde din cocktail kølig i længere tid.

  Step 2

  Fyld din shaker godt op med isterninger, og hæld gin og vermouth oveni din shaker. Her kan du fx vælge at tilføje lidt lage fra olivenglasset oveni hvis det lyster. Ryst shakeren i omkring 20 sekunder, så din Martini bliver fortyndet og nedkølet som du ønsker den.

  Step 3

  Brug en si og hæld cocktailen over i det nedkølede glas. Sørg for at isterningerne bliver i shakeren og ikke kommer med i glasset.

  Step 4

  Pynt din drink af med et par oliven, evt på en lille tandstik så dine gæster nemt kan tage dem op. Så er din hjemmelavet Martini færdig - nyd den nu med dine gæster.

  Konklusion

  Det var opskriften på en Martini! Vi håber du nyder den! Prøv evt. nogle andre alternativer til oliven som pynt. Det kunne være syltede perleløg, citronskræl eller noget helt andet - det er kun fanatasien der sætter grænser!

  Har du også set:

  Skriv anmeldelse

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  da_DKDansk