Gibson

  • Glas
    1
  • Besøgende
    350

Gibson er den syrlige bror til den klassiske Martini. Den er lavet med en blanding af gin og Martini Extra Dry Vermouth, som gør at cocktailen bliver ekstra tør.

Der hvor Gibson varierer yderligere fra den klassiske Martini er ved at den får et syltet perleløg på toppen som garnish i stedet for Martiniens oliven. Det syltede perleløg tilføjer en ekstra undertone af umamismag, som typisk er svær at opnå i en cocktail.

Gibson får sit gennemsigtige udseende udelukkende fra valg af gin samt Martini Extra Dry Vermouth.

Ligesom den klassiske Martini skal Gibson nydes ved særlige lejligheder. Dette er når du er i dit pæneste tøj, eksempelvis til et bryllup eller lignende.

Selvom der findes mange historier omkring Gibsons oprindelse, lyder én historie på, at Charles Dana Gibson udfordrede bartenderen Charley Connolly til at forbedre den klassiske Martini.

Opskrift

Gibson opskrift

Udstyr

    Vejledning

    Her får du fremgangsmåden til hvordan du laver den klassiske Gibson cocktail. Fremgangsmåden for Gibson er utrolig simpel og vil ikke tage dig mere end et par minutter.

    Step 1
    Gibson-blanding

    Hæld 8 cl. gin, 2 cl. Martini Extra Dry Vermouth og en masse is i din shaker.

    Step 2

    Ryst shakeren i 10 – 15 sekunder eller indtil at den er så kold, at du ikke kan holde på den længere.

    Step 3
    Gibson-sigtning

    Sigt nu blandingen over i et martiniglas.

    Step 4
    Gibson-perleløg

    Tilføj to syltede perleløg på en cocktailpind som garnish. Din cocktail er nu klar til at blive nydt!

    Konklusion

    Selvom mange Gibson- og Martini-fanatikere sikkert ikke vil stå ved det, kan man sagtens lave disse cocktails med vodka i stedet for gin, hvis man foretrækker det i stedet. Så hvis du har lyst til at eksperimentere med at smage dyrere vodkaer, er Gibson en perfekt måde at gøre dette på.

    Har du også set:

    Skriv anmeldelse

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

    da_DKDansk