Espresso Martini

Espresso Martini opskrift
 • Glas
  1
 • Besøgende
  93

Æren for denne lækre, bløde cocktailopfindelse, Espresso Martini, går til den britiske bartenderguru Dick Bradsell. Han er krediteret for at revolutionere cocktailscenen i London i 1980’erne gennem sit arbejde på barer som The Player, 6 Degrees og Match. Bradsell er også krediteret med opfindelsen af moderne klassikere som Bramble.

Historien fortæller, at Bradsell skabte Espresso Martini drinken – oprindeligt kaldt The Vodka Espresso og derefter den farmaceutiske stimulans – på Fred’s Club i slutningen af 1980’erne. En ung model, som Bradsell hævder nu er verdensberømt, søgte op til baren og bad om noget for at “wake me up and f**k me up”. Hans løsning var en kombination af vodka, frisk espresso, kaffelikør og sukker, rystet til en skummende blanding af bittersød afhængighed.

Espresso Martini er nu en verdensomspændende klassiker. Mange flere har hævdet at have opfundet det, men vi tror, det må have været Dick Bradsell.

 

Opskrift

Espresso Martini opskrift

Udstyr

  Vejledning

  Hvordan laver man en Espresso Martini?

  Step 1

  Fyld en shaker med isterninger.

  Step 2

  Hæld 4 cl vodka i shakeren.

  Step 3
  Espresso Martini opskrift-khalua

  Hæld 2 cl Khalua i en shakeren.

  Step 4
  Espresso Martini opskrift-kaffe

  Tilbered 2 cl espressokaffen på forhånd, og lad den køle af. Det vil hjælpe med at minimere fortyndingen, gøre din drink koldere og endnu mere velsmagende! Når kold, hæld de 2 cl i shakeren.

  Step 5

  Når du ryster: Husk at vække drikken til live, lad være med at ryste den i seng. Det vil også forbedre det skummende skum oven på din sidste drink.

  Step 6

  Når du sir: Sørg for at hælde drinken frisk og hurtig fra din shaker. Det vil hjælpe med at få alt det smukke skum ud og lande oven på din drink.

  Step 7

  Pynt med 3 kaffebønner.

  Konklusion

  Legenden siger, at da den afdøde bartenderlegende Dick Bradsell opfandt Espresso Martini, gik en supermodel hen til ham og sagde de berømte ord: “wake me up and f**k me up”.

  Har du også set:

  Skriv anmeldelse

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  da_DKDansk