Dry Martini

Dry-Martini-opskrift
 • Glas
  1
 • Besøgende
  569

Dry Martini er en klassiker, der indeholder gin og tør hvid vermouth. Den er et godt valg hvis man blot skal nyde en cocktail, hen over aftenen sammen med lækre snacks eller tapas. Mange nyder også en Dry Martini til en omgang gode grønne oliven.

Drinken er ifølge bogen Stirred – Not shaken af John Doxat skabt til John D. Rockefeller af bartenderen Martini di Arma di Taggia på knickerbocker Hotel i New York i år 1912.

Der er mange der servere oliven i deres Martini, men en skive citron gør også noget lækkert for den simple cocktail. Drinken skal helst serveres i et afkølet cocktailglas.

Du har måske også hørt ”Shaken, not stirred” fra James Bond når han bestiller sin Dry Martini. Vi anbefaler også at lave denne Dry Martini opskrift i en shaker, så både gin og vermouth bliver dejligt koldt.

Opskrift

Dry Martini opskrift

Udstyr

  Vejledning

  Her får du fremgangsmåden til hvordan du laver den klassiske Dry Martini-

  Step 1
  Dry-Martini-shaken

  Find alle ingredienserne frem, så du er klar til at påbegynde din cocktail. Hæld derefter gin og hvid vermonth i en snaker, hvor du i forvejen har tilføjet rigeligt med is, for at gøre din cocktail dejlig kølig.

  Step 2

  For at den er blevet dejlig kølig, anbefaler vi at den bliver rystet i cirka 30 sekunder, eller indtil den ønskede fortynding er opnået.

  Step 3
  Dry-Martini-iskold

  Når indholdet er dejlig kold og i den ønskede konsistens til din smag, bruger du en si og hælder væsken over i et kølig martiniglas.

  Step 4
  Dry-Martini-oliven

  Vi anbefaler at pynte den med en oliven eller en enkelt skive citron på kanten. Nu er din Dry Martini klar til servering!

  Konklusion

  Som pynt kunne man evt også bruge lidt revet citronskal eller syltede perleløg. Du kan også prøve at tilføje en smule lage fra olivenglasset, for at opnå en snert af oliven i opskriften.

  Har du også set:

  Skriv anmeldelse

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  da_DKDansk