Dry Manhattan

Dry-Manhattan-opskrift
 • Glas
  1
 • Besøgende
  322

Dry Manhattan er en version af den klassiske cocktail ”Manhattan” til dem der er mere til de ”tøre” smage. Den skal nydes når du er pæn i tøjet og føler dig mest elegant. Dette kan være til en speciel lejlighed såsom et bryllup eller en galla.

Dry Manhattan får stort set udelukkende sin gul-rødlige farve fra den bourbon du vælger at anvende i drinken. Vi har valgt ikke at specificere hvilken bourbon du skal bruge, da det afhænger meget af dine smagsløg.

Dry Manhattan får sin karakteristiske smag blandt andet fra Martini Extra Dry Vermouth fra Italien. Vermouth findes også i søde versioner, så hvis Dry Manhattan alligevel er for tør til dig, er du velkommen til at bruge en sødere vermouth.

I denne Dry Manhattan opskrift anvender vi Angostura Bitter, som er en smagsforstærker der bliver brugt i mange cocktailopskrifter. Når du bruger Angostura skal du være opmærksom på ikke at bruge for meget, men derimod starte med det vi angiver i opskriften. Ellers kan smagen herfra hurtigt overdøve de resterende ingredienser i din cocktail.

Opskrift

Dry Manhattan opskrift

Udstyr

  Vejledning

  Her får du fremgangsmåden til hvordan du laver den lækre Dry Manhattan.

  Step 1

  Start med at placere dit martini glas i fryseren. Den klassiske version af denne cocktail bruger nemlig ikke is i glasset, så det er vigtigt at dit glas kan holde cocktailen kold.

  Step 2
  Dry-manhattan-ingredienser

  Hæld 4 cl. bourbon, 2 cl. Martini Extra Dry Vermouth og 2 dråber Angostura op i dit glas.

  Step 3
  Dry-manhattan-garnish

  Rør godt rundt i glasset, og placér én skive citron på toppen som garnish. Dette er selvfølgelig valgfrit, men det gør cocktailen endnu mere elegant.

  Step 4

  Din Dry Manhattan er nu klar til at blive serveret og nydt!

  Konklusion

  I den klassiske Manhattan anvendes der en sød vermouth i stedet for den tøre. Dette er bestemt også noget vi anbefaler dig at prøve, for at se om det er mere dig.

  Har du også set:

  Skriv anmeldelse

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  da_DKDansk