Grenadine-shake-garnish

Hvordan vælger man den perfekte cocktail/drink?

For mange år siden memorerede jeg et par drinksnavne udenad. Dette gav mig en måde at have et svar klar, da jeg gik på bar uden en cocktailmenu i syne. I min søgen efter at finde den perfekte cocktail var jeg nødt til at finde ud af, hvad jeg kunne lide (svært!), og hvordan man navigerede og bestiller nye drinks. 

Jeg ville ikke spilde penge, men at få det samme hver gang bliver lidt kedeligt. Jeg har ikke tal på hvor mange gin og tonics jeg har indtaget! Det, der gjorde mig nervøs, var om jeg nu ville lyde dum, hvis jeg ikke vidste, hvad jeg ville have. Er dette nogensinde sket med dig? Her er et par ting, jeg har lært, der kan hjælpe dig med at vælge den perfekte cocktail!

Bed om en menu. Dette er grundlæggende, men mange barer og restauranter bringer dem bare ud, når de bliver bedt om det. Det ser ud til, at der er mangel nogle steder, så de begrænser deres brug. Jeg gætter på, at dette enten skyldes prisen på at lave en menu eller at de ikke ønsker at chokere folk med prisen på en drik.

Lad ikke prisen diktere dit valg. Jeg forstår det, du har muligvis et budget. Men for mig er det bedre at have én perfekt drink end fire dårlige og billige drinks. Og hvis du tror, du ikke får dine “penges værdi”, er der normalt meget mindre alkohol pr. happy hour-special end en god, lidt dyrere drink. Desuden er du en kvalitetscocktail værd!

Kung-fu-drink-færdig
Astronaut-cocktail-vingummi

Bed om anbefalinger. Dette er svært for mig. Vi har alle forskellige smagsløg. Men at spørge, hvad et sted er kendt for (enten restauranten eller det område, du befinder dig i) kan få en god samtale i gang. Bed om, hvad der er populært eller unikt. I sidste ende er det dit valg, men at få lidt input kan altid hjælpe dig lidt påvej.

Find en go-to alkohol eller to. Vælg fra en liste over basics, der sandsynligvis vil være i de fleste barer: ginvodkaromwhiskytequila. Sip nogle forskellige typer spiritus rent og se hvad du kan lide. Prøv de typer du tidligere ikke har kunnet lide. Prøv variationer på klassikerne – en mørk rom i stedet for en traditionel lys rom. Personligt elsker jeg den botaniske tørhed af en god gin.

Find ud af hvilken smagsprofil, du nyder. Krydret? Sød? Saltet? Umami? Hvis du ved, hvilke slags smag du kan lide i en drink, kan det også hjælpe med anbefalinger. Hvis den ønskede drink ikke findes i den menu, du har bedt om, skal enhver god bartender være i stand til at finde ud af noget, du vil nyde.

Vær ikke bange for at spørge, hvad noget er. Mange cocktailbarer, især dem med specialcocktails, eksperimenterer konstant med nye ingredienser for at være på forkant med trends. Føl ikke, at du skal vide, hvad alt er. Den mindste dråbe af noget kan ”ødelægge” en drink, hvis det er en smag, du hader. Jeg spørger konstant, hvad ting er, ellers er der altid Google.

Lemon-Americano-opskrift

Nyd den. I modsætning til hvad vores universitets-alder plejede at tænke, er mening ikke nødvendigvis at drikke sig fuld når man drikker cocktails. Dårlige dage sker, men at tylle cocktails er en vej med højt kalorieindhold. Nyd hver slurk, især hvis du har et budget, og udfordre dig selv til at identificere hver ingrediens. Jeg ved, det lyder nørdet, men det er nøglen til at genskabe din yndlings high-end cocktail derhjemme! Tag eventuelt et kig på vores opskrifter her på siden og se om der ikke er et par stykker du skal have her i weekenden! Du kan se vores udvalg af lækre drinksopskrifter lige her.

Mix hvad du bestiller. Bogstaveligt talt. Hvis du finder noget, du virkelig nyder, skal du ændre tingene fra tid til anden. Jeg hadede spicy cocktails, fordi jeg troede, de gjorde mig tørstig. Men når den havde det helt rigtige niveau af spiciness, var jeg hooked!

Lad mig vide, hvis dette indlæg hjalp dig. Jeg vil også gerne hører dine ynglings drinks. Mine skifter altid.

Jeg håber dette hjælper dig med at vælge den perfekte cocktail. Skål!

Har du set disse opskrifter?

Du synes måske også om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk