bedste drinks til brylupper

De 6 bedste drinks til bryllupper

Liste over de bedste drinks til bryllupper

Hvis du er ved at skulle planlægge dit drømmebryllup, så er der en vigtig del af festen som mange måske først tænker over i sidste øjeblik. Dette er baren eller drinkskortet – altså de drikkevarer, som der tilbydes i løbet af festen. Der er måske mange der går meget op i vinkortet under selve middagen, men hvis I regner med at skulle feste til den lyse morgen, så er det også værd at vælge de bedste drinks til bryllupsfesten. Når man planlægger i god tid, så sparer det jer først og fremmest for en masse stress, men I kan også spare penge ved at handle efter tilbud og sammenligne priser på f.eks. bartendere under brylluppet.

Hvis I mangler inspiration til et godt udvalg af drinks, så har vi her samlet en række populære drinks, hvor der er noget for alle gæster. I kan selvfølgelig også tilpasse menuen, hvis I går efter et bestemt tema.

Den klassiske Mojito

Hvis I vil have en stensikker vinder og favoritcocktail blandt bryllupsgæsterne, så skal I selvfølgelig huske at have en Mojito på drinkskortet. Det er en sød cocktail som er et sikkert valg blandt gæster, og som i øvrigt heller ikke bruger dyre eller mange forskellige ingredienser. Hvis I ikke har en bartender, er det nemt at lave en stor ”basiskande” ad gangen, hvor gæsterne herefter kan supplere selv med mere lime, mynte, tonic eller rørsukker, så den passer til deres smag. I kan finde en god og hurtig opskrift på Mojito her på siden, eller du kan vælge Mojito Royal, hvor danskvandet er skiftet ud med mousserende vin og champagne – hvis det skal være lidt ekstra fint i anledning af brylluppet.

Vælg en Dry Martini som James Bond

Når man alligevel står klædt i kjole og hvidt, eller bare et fint jakkesæt, som verdens mest berømte spion, så er det nærliggende at prøve en Dry Martini. Det gode ved netop denne cocktail er, at den ser meget stilfuld ud i det høje, kegleformede cocktailglas – og når man så lægger en oliven eller en skive citron i glasset, bliver det ekstra fint. Vores opskrift på en god Martini anbefaler også, at man har en shaker til rådighed til at blande cocktailen. Det er godt at være opmærksom på, hvis I ikke hyrer en bartender til festen.

Dry Manhattan i ægte New Yorker-stil

Hvis jeres fest måske har lidt af et amerikansk glamour tema (eller I bare gerne vil køre noget i samme stil som Dry Martini), så skal I overveje at tage Dry Manhatten med på cocktailmenuen. Manhattan er også en klassisk cocktail som kendes af mange, men det kan være en god idé at vælge den mere ”tørre” version, så den måske tiltaler flere gæster. Derudover kan du så også skære lidt ned på ingredienser, hvis du samtidig også har Dry Martini på cocktailkortet. I denne opskrift på Dry Manhattan er der valgt Extra Dry Vermouth og du kan selvfølgelig selv justere ift. sødme og også vælge hvilken slags bourbon der skal bruges. Derudover pynter det også fint med en skive citron sat i det klassiske kegleformede cocktailglas.

En frisk Mimosa

Hvis I starter festen tidligt eller måske holder en lidt tidligere reception, så er det oplagt at starte ud med en Mimosa, som består af appelsinjuice og enten champagne (som vi anbefaler i vores opskrift på Mimosa) eller anden form for boblende vin. Det er den perfekte cocktail til de varme sommermåneder og sommerbryllup, men også et godt valg som en velkomstdrink når gæsterne ankommer til feststedet. Du skal bare bruge champagneglas og, ja, champagne, så hvis I allerede skal bruge champagne under middagen, så kan I købe et par ekstra flasker til Mimosa.

Moderne Aperol Spritz

De seneste par år og sommerferier har Aperol satset stærkt på deres marketing, og det har virket. Aperol Spritz er en frisk drink der både har en sød og bitter smag. Den er blevet et hit til mange sommerfester, og bør derfor overvejes på et drinkskort til et sommerbryllup. Derudover er den orange farve også super fin, og drinken serveres typisk i lidt større cocktailglas eller stort hvidvinsglas. Du kan enten lave en klassisk version eller en sødere version – eller lade gæsterne selv justere. Du skal bruge Aperol (naturligvis), prosecco og danskvand, så det er heller ikke en særlig tidskrævende cocktail at stable på benene.

Sidst på aftenen – Irish Coffee

Når festen har nået sit højdepunkt, det er blevet sent ud på aftenen, og I vil måske gerne snart sende gæsterne hjem og mane til ro – ja, så er der en cocktail der netop kan give dette signal. Irish Coffee er reelt set en god kop kaffe tilføjet irsk whiskey, rørsukker, flødeskum og andet fint pynt. Det er ikke en ”fest” cocktail som signalerer at man er klar til at indtage dansegulvet, men er nærmere prikken over i’et i enhver god fest. Takket være indholdet af koffein fra kaffen, kan man kvikke lidt op, efter måske at være henslængt ude blandt bordene, og så endelig overskue at tage hjemad. Men selvfølgelig først efter man har nydt sin kaffe og fået sagt ordentligt farvel. Irish Coffee er også utrolig nem at have på drinkskortet, hvis I allerede planlægger at servere kaffe til kagen. Så skal I bare sørge for at have nok kaffe til at brygge en kande senere på natten, så det kan bruges til Irish Coffee.

Vi håber, at du er blevet inspireret til sammensætningen af cocktails på den store dag. Det er også værd at overveje, hvorvidt valget af cocktails skal passe sammen med et tema på bryllupsdagen eller bare være sikre klassikere, som I ved at jeres gæster vil elske. Så længe man blot planlægger i god tid og får købt rigelige mængder ind (vi danskere er trods alt ret gode til at få drukket igennem ved festlige lejligheder), så skal det nok blive et brag af en bryllupsfest. Du kan finde flere opskrifter på vores oversigt over bryllupsdrinks.

Du synes måske også om

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk